NINALYNN – A TASTE OF THE WILD

Artiest info
Website
facebook
Label: Strictly Country Records
distr.: Sonic Rendezvous

Het eerste volwaardige studioalbum van de Nederlandse folk-, country- en Americana-zangeres en songschrijfster Nina Lynn (Woerden) was de geheel Engelstalige plaat “Hummingbird” die ze had opgenomen met producer, multi-instrumentalist en co-componist van haar nummers Janos Koolen. Die plaat werd hier door ondergetekende van een lovende recensie voorzien in februari 2021 en onze toenmalige conclusie dat NinaLynn een getalenteerde jongedame was waar we in de nabije toekomst zeker nog veel zullen van horenzal wellicht de aanleiding geweest zijn om ook haar nu verschijnende vervolgplaat “A Taste Of The Wild” op mijn schrijftafel te laten belanden.

Ook nu speelde Janos Koolen als multi-instrumentalist en producer opnieuw een belangrijke rol in de instrumentatie bij de dertien tracks die op dit album te horen zijn. Het werk op basgitaar werd verzorgd door Lucas Beukers, Arthur Bont speelde op drums en percussie en Onno Kuipers hanteerde het accordeon. Op acht van de dertien nummers zorgde de Nederlandse zangeres Fay Lovsky voor de backing vocals bij de door NinaLynn geschreven en gezongen liedjes.

Met de albumtiteltrack “A Taste Of The Wild” laten we u in een live gebrachte akoestische versie op de tweede video kennismaken maar een andere uptemposong “The Wolf” die als eerste single van dit album werd uitgebracht gaat dit nummer vooraf op de eerste audiovideo. De aftrap op deze plaat wordt echter gegeven met het door de warme klanken van een cajun accordeon begeleide folky nummer “Glistening”. Wat ons tijdens de beluistering van dit album opvalt is de aandacht die er in de songs besteed wordt aan de melodie bij elk nummer.

We zijn dan ook aangenaam verrast door liedjes als de countryballad “If You Were An Ocean” die handelt over haar liefdesrelatie of de eveneens door accordeon begeleide albumtiteltrack “A Taste Of The Wild” over haar relaties met andere mensen, de omgeving en de natuur. In songs als countryrocker “Harvest Moon”, het walsende “Let It Grow” komt haar vocale talent het best aan bod en voor “Wonder In Her Eyes” begeeft NinaLynn zich meer nadrukkelijk in de richting van de klassieke bluegrassmuziek. Soberder gaat het er aan toe in ballads als “Barefoot”, “From The Bones”, “Each Woman” en het intimistische “Lilith”, onze favoriete song uit dit album.

De plaat “Hummingbird” was al heel mooi maar de opvolger “A Taste Of The Wild” is volgens onze mening nog mooier. Deze Nederlandse zangeres mag hoopvol uitkijken naar een succesrijke, misschien wel internationale toekomst die ongetwijfeld nog heel wat knappe albums zal opleveren. We hopen alvast dat wij u daarover dan ten gepaste tijde kunnen berichten op onze recensiepagina’s.

(valsam)